GINOP-6.2.3

GINOP-6.2.3-17-2017-00017

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése

A projekt céljai és tevékenységei

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” címû felhívására benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, amely a Támogató döntése alapján 512 384 688 Ft, 100% intenzitású európai uniós vissza nem térítendõ támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projekt végrehajtásában a centrum mind a tíz tagintézménye részt vesz. A megvalósítás során hangsúlyt kap a szakképzés népszerûsítése, a pályaválasztás elõtt állók tájékoztatása, szakképzõ iskolák megismertetése.

A tanulói lemorzsolódás csökkentése érdekében hét új szakember alkalmazásával bõvülnek azok a tevékenységek, amelyek a szakképzés mai problémáira nyújtanak megoldást. A tartalmi fejlesztésben tanártovábbképzések, tananyagfejlesztések is megvalósulnak a 30 hónap alatt. A fejlesztés eredményeként kialakításra kerül egy Digitális Közösségi Alkotómûhely, informatika szaktantermek, amelyek a robotika alkalmazását teszik lehetõvé az oktatásban. A projekt lehetõséget teremt tanórán kívüli programok szervezésére, amelyek egyik célja tanulóink szociális hátrányának csökkentése, kompetenciáik fejlesztése. Színház-, múzeumlátogatás, táboroztatás is szerepel a programok között.

A projektnyitó rendezvényre 2018. január 18-án 14.00-tól került sor a szakképzési centrum székhelyén, melynek keretében a centrum tagintézményeinek vezetõi, pedagógusai kaptak tájékoztatást a feladatokról, valamint szekcióülések keretében a speciális területen közös munkában részt vevõ pedagógusok tájékoztatása történt meg. A projekt végrehajtásában a centrum mind a tíz tagintézménye részt vesz. A megvalósítás során hangsúlyt fektetünk a szakképzés népszerûsítésére, a pályaválasztás elõtt állók tájékoztatására, iskoláink megismertetésére.

További képek:

https://www.facebook.com/pg/nyiregyhaziszc/photos/?tab=album&album_id=1707291469291044

Skip to content